Bellen 033 - 246 62 16

Roosters opruwen

Opruwen
Opruwen
Opruwen
Opruwen
Opruwen
Opruwen
Opruwen
Opruwen
Opruwen
Opruwen
Opruwen
Opruwen
Opruwen
Opruwen
Opruwen
Opruwen

In de meeste loopstallen zijn de vloeren te glad. Koeien durven niet vlot te lopen, bang om uit te glijden. Ook durven ze de tochtigheid niet te laten zien omdat ze niet durven te springen.

Wij hebben hier een oplossing voor! Door een profiel in het beton te maken worden de vloeren weer goed beloopbaar. De meest toegepaste methode voor het opruwen van roostervloeren is diamantslijpen. Dit systeem wordt door dierenartsen nadrukkelijk aangeraden.

Hoe werkt diamantslijpen?

Hoe werkt het? De machine slijpt d.m.v. een trommel die met diamantbladen is bezet sleufjes van ongeveer 4 mm breed en 1 tot 4 mm diep in de betonvloer. (diepte is afhankelijk van de hardheid van het beton) Tussen de sleufjes blijft een rug staan van ongeveer 5 mm breed, smaller raden wij niet aan i.v.m. afbrokkelen van de rug.

Met onze machine wordt de vloer niet gefreesd, maar geslepen. De hydraulisch aangedreven machine slijpt het beton nauwkeurig en gelijkmatig. Daardoor is het resultaat een mooi strak profiel. Met deze methode blijft ongeveer de helft van het oppervlak behouden, zodat de koe met de klauw altijd op een vlakke ondergrond staat. De koe krijgt grip door indrukking van de klauw in het profiel.

Slijpen kan zowel in de lengterichting als in de breedterichting van de stal. Kruislings dubbel slijpen is ook mogelijk, voor nog beter grip.

Bekijk onze referenties in Google Maps

Wat heb ik nodig?

De machine heeft tijdens het slijpen water, en krachtstroom nodig. Om de diamantschijven tijdens het werk te koelen, moet een waterslang aangesloten worden op een waterkoeling. De machine wordt door middel van een 11 kW elektromotor aangedreven, deze werkt op krachtstroom.

De volgende aandachtspunten voor het uitvoeren van de werkzaamheden zijn belangrijk:

 • Zijn de roosters en de randen met de hogedrukspuit schoongespoten?
 • Is er wateraansluiting binnen 50 meter van de te behandelen vloer?
 • Is er krachtstroomaansluiting binnen 50 meter van de te behandelen vloer?
 • Bij oneffenheden worden kleine stukken soms minder goed geslepen.
 • Er moet tijdens de werkzaamheden een contactpersoon aanwezig zijn.
 • Cement- water- slijpsel loopt in de mestput.
 • Als het vee op stal staat, zorgt u zelf voor het overzetten van het vee, zodat de werkzaamheden zo vlot mogelijk kunnen gaan.
 • Het te behandelen oppervlak moet redelijkerwijs overeenkomen met de opgegeven hoeveelheid.

Als u van tevoren het resultaat wilt bekijken van diamantslijpen, vraag dan naar één van onze referenties bij u in de omgeving.

Wat kost roosters opruwen?

De vergoeding voor het opruwen wordt bepaald door de omvang van het oppervlak. Wij hanteren voor roosters opruwen een vaste prijs per m2 exclusief btw, zonder voorrijkosten, zonder uurloon, zonder bijkomende kosten.

Prijzen

 • Tot 100 m2: € 425,-
 • 100 tot 500 m2: € 4,25 per m²
 • 500 tot 1000 m2: € 4,00 per m²
 • Vanaf 1000 m2: € 3,75 per m²

Prijzen zijn excl. 21% btw.

Offerte aanvragen

Vraag vrijblijvend een offerte voor het opruwen van uw betonvloeren aan.


Aantal m2:

Neem de anti-spam code over: YthKk

 
Opruwen
Opruwen
Opruwen
Opruwen
Opruwen
Opruwen
Opruwen
Opruwen
Opruwen
Opruwen
Opruwen
Opruwen
Opruwen
Opruwen
Opruwen
Opruwen